perjantai 10. lokakuuta 2014

Ihanaa perjantai-iltaa ystävät,

On mahtava tunne olla opiskelija jälleen, pitkän tauon jälkeen. Tai eihän siitä nyt niin kauaa ole, kun opiskelin elämäni tähän asti parhaassa 'koulussa' Valmentamon opeissa elämäntaidonvalmentajaksi reilu vuosi-kaksi sitten. Se oli käänteentekevin opintomatka elämäni aikana. Ennen kaikea se oli matka itseeni ja itseni parempaan tunnistamiseen. Life Coach eli suomennettuna elämäntaidon valmennus pohjautuu käyttäytymistieteisiin sekä posiitiiviseen psykologiaan. Coachauksen aikana on tarkoitus saada ihminen oivaltamaan oma sisäinen viisaus ja ottamaan paras potentiaali käyttöön. Valmennuksella on aina ratkaisukeskeinen tavoite ja siinä asiakkaan 'ongelman' ympärille ei jäädä pyörimään pitkäksi aikaa. Valmennus ei ole terapiaa, vaikka monesti asiakas saakin oivalluksia ja askelia oman elämänsä eteenpäin suuntaamiseen. Coach ei neuvo eikä opeta, vaan keskiössä on valmennukseen tulleen henkilön oman sisäisen viisauden kuuleminen ja itsetuntemuksen lisääminen.



Coaching on minulle tätä nykyään elämäntapa ja tiedän, etten halua elää enää ilman sitä. Minulle opinnot antoivat rohkaisua alkaa elämään unelmieni elämää ja päästämään irti menneestä, mikä ei enää ollut minulle hyväksi.

Sain uskallusta jättää vanhan taakseni ja sen tuloksena irtisanouduin vakituisesta työpaikasta. Työpaikan ilmapiiri oli raskas ja johdon osaamattomuus nakersi henklökunnan motivaatiota päivä päivältä. Uskalsin sanoa itselleni, että ansaitsen paljon parempaa. Päätin, etten enää suostuisi työskentelemään kuin unelmieni alalla. Ja sen oli siis liityttävä hyvinvointiin, pitkäaikaseen rakkaaseen harrastukseeni.

Nyt olen siis taas uudella matkalla, matkalla liikunnan ammattilaiseksi. Ja tämä lyhyt matka, mitä olen saanut tämän alkusyksyn kulkea on ollut minulle unelmien täyttymys. Olen kuin Liisa Ihmemaassa hämmästellen, että tälle tielle minut oli tarkoitettu. Oppisopimus työpaikka järjestyi omasta kunnasta Limngasta ja opinnotkin vain vajaan 50 kilometrin päästä kotoa Virpiniemestä.  Työssäoppimista, teoriaa ja käytännön harjotteita - kaikkea käsi kädessä. Sopii minulle!

Miten suuri onkaan hyvän ryhmähengen vaikutus opiskeluun? Se on se juttu. Yhdessä oppien taival on mielekäs kulkea. Jokainen ryhmäläinen tuo oman historiansa, osaamisensa ja kiinnostuksensa peliin ja siitä syntyy se soppa, millaista missään muualla ei ole samanlaisena. Toisiltamme oppien, yhdessä matkaten.

Kanssakulkijanne,

Susanna

Ryhmäytymisharjoituksissa luottamus laitettiin koetukselle.









 

1 kommentti:

  1. Ihana lukea, että olet matkalla oikeaan suuntaan. Lottovoitto tuo uusi työpaikka/oppisopimuskin :)

    VastaaPoista